Notícies del Barri

Coneixem Barcelona

El passat 2 de maig el grup de 3r ESO D vam fer una excursió a l’exposició del World Press Foto de Barcelona. Tanmateix, durant el trajecte vam aprofitar per fer una mica de turisme per Barcelona. Vam visitar el mercat de Sant Antoni i ens van explicar la troballa de les restes arqueològiques a sota d’aquest.

Vam agafar el metro fins Poble Sec i vam fer una passejada pels carrers. Ens fixavem en els negocis de productes bàsics per la vida diària que portaven oberts dècades i els comparàvem amb els nous que s’han anat construint en l’actualitat.

A més, vam visitar el Mercat de Sant Antoni i els professors ens van fer una petita explicació sobre la història que amaga darrere. Aquest és el segon mercat de Barcelona que es va construir amb metall i té una gran importància per la ciutat. Originalment es trobava a l’aire lliure i estava situat a l’accés sud de la ciutat emmurallada de Barcelona.

Amb els projectes d’expansió de la ciutat i l’enderroc de les muralles, Ildefons Cerdà va proposar la construcció d’una estructura per garantir la permanència del mercat i millorar l’abastiment de tota la ciutat. D’aquesta manera es va proposar a l’arquitecte Antoni Rovira i Trias la projecció de les instal·lacions del Mercat de Sant Antoni. Era el primer mercat als afores de la ciutat.

També ens van informar sobre les restes arqueològiques que es van trobar mentre es feien les reformes del Mercat de Sant Antoni. Aquestes són: la Via Augusta Romana i la necròpolis junt amb les restes del baluard de Sant Antoni. L’espai que acullen les runes està connectat amb el mercat. De fet, dóna accés al supermercat i serveix per arribar a la zona d’aparcaments a través de rampes mecàniques.

Comentaris tancats.