ACTUALITAT

Visita al World Press Photo

El World Press Photo és una exposició de les fotografies guanyadores d’aquest prestigiós premi de fotoperiodisme. Cada any recorre més de 100 ciutats i 45 països; i enguany Barcelona torna a ser una de les primeres ciutats en mostrar-la.

Fa tres setmanes el alumnes de 3r d’ESO vam fer una excursió al CCCB per veure l’exposició. En la seva quinzena edició surt amb el lema “Les histories que importen” i vol donar coneixer histories de tot el món a traves dels ulls del fotógraf.

Aquest concurs té diferentes categories entre les quals hi ha naturalesa, noticies generals, persones, projectes a llarg termini …

Però totes tenen una cosa en comú: No deixen a ningú indiferent. I molt menys la foto guanyadora d’aquest any.Aquesta foto la va fer John Moore, un fotógraf del New York Times que portava des de feia mesos observant, fotografiant i documentant-se sobre l’arribada d’inmigrants il·legals a Estats Units.

Molts d’ells venen amagats dins de furgonetes i camions sobretot des de Guatemala i altres països del voltant. El vehicle surt amb unes 750 persones i al llarg del recorregut s’hi va sumant gent, i quan arriben a la frontera poden arribar a ser milers. Tots fugen de casa seva per poder arribar al “paradís” que els hi han fet creure. Però no tot és tan fàcil i això és el que ens vol tramsmetre la foto.

A part de les lleis de deportació que té Estats Units, des de 2018, amb les reformes migratories, més de dos mil nens han estat separats dels seus pares.

I això és el que li està passant a aquesta nena, un policia ha arrestat a la seva mare i la vol deportarla i ella es quedarà sola al país.

Però no ha passat així, el fotógraf va penjar aquesta foto al seu Instagram i a més a més va sortir a la portada del diari al dia següent. Va causar tant rebombori i pressió mediàtica que va aconseguir que no deportessin a la mare i es poguès estar amb la seva filla.

De vegades una foto i el suport de la gent pot fer que les coses canviïn. I és el que aquesta foto transmet.

Comentaris tancats.