ACTUALITAT, Notícies del món

Una fotografia molt important

El passat dimecres 10 d’abril es va fer història en relació amb la ciència. Es va difondre la primera  fotografia d’un forat negre. A les 15.00h , hi havia sis rodes de premsa que van ensenyar la imatge alhora.

El concepte de forat negre encaixa perfectament amb el que va dir Einstein, però demostrar-ho no va ser tan fàcil:

Va ser molt difícil , ja que es van necessitar vuit telescopis situats arreu del món: ALMA (Xile), APEX (Xile), IRAM (Madrid. Espanya), LMT (Gran Telescopi Mil·limètric, Mèxic), SMT (Arizona, Estats Units), JCMT (Hawaii, Estats Units), SMA (Hawaii, Estats Units), SPT (Pol Sud).  L’any 2017, aquests radiotelescopis van coordinar per a poder fer la fotografia , i en dos anys, les dades van arribar.

A part, va ser un gran impacte científic, ja que va afirmar una teoria que fa 100 anys que va realitzar Albert Einstein: la teoria de la relativitat. Potser no ens afecta directament però  la comunitat científica està molt emocionada, i és que l’univers és molt difícil de comprendre.    

Comentaris tancats.