ACTUALITAT, ESCOLA, Festes i Esdeveniments, Notícies del món

1 de Maig: dia del treballador

L’1 de maig és un festiu nacional; un dia no laborable a tota Espanya. A part d’Espanya, aquesta festa se celebra a molts dels països del món.


(blau) El dia del treball es commemora, o pot commemorar-se, l’1 de maig.
(vermell) No es comemmora el dia del treball.

El Dia del Treballador commemora la massacre de Chicago del 1886. Vuit treballadors van ser executats per una sèrie de protestes, iniciades el primer de maig, per a la reivindicació de la jornada de vuit hores.

La societat vivia únicament per treballar i dormir, amb jornades de fins a 18 hores diàries. A finals del segle XIX, l’objectiu era que un dia es resumís en “Vuit hores de treball, vuit hores lliures i vuit hores de descans”

Manifestació Barcelona 2019

La manera en què els espanyols celebrem l’1 de maig ha variat molt des de l’any 1886, principalment per la dictadura de Franco. Després de ser prohibida durant 4 dècades, en 1978 la celebració finalment va ser legalitzada i, des de llavors, ha estat celebrada amb protestes i manifestacions al llarg del país, en el qual avenços socials són commemorats i els drets laborals reivindicats.

Comentaris tancats.