OPINIÓ

L’onada

L’onada és una pel·lícula alemanya dirigida per Dennis Gansel el 2008. Basada en fets reals, és una història que va passar als Estats Units a finals dels anys 60.

Els alumes d’un institut d’Alemanya, durant una setmana, formen part d’un projecte sobre formes de govern. Al professor Rayner Wenger se li assigna l’Autocràcia, que treballarà amb els seus alumnes amb l’objectiu de demostrar amb quina facilitat es poden arribar a controlar les masses.

Des d’un punt de vista personal, és una pel·lícula molt interessant i que fa reflexionar. Et fa veure que és molt fàcil manipular la gent fins a arribar al punt de no saber que t’estan controlant o utilitzant.

Segur que tots creiem amb certesa que ens adonaríem si ens estiguessin manipulant. Però a la pel·lícula es pot veure com tots els alumnes, fins i tot els més escèptics, passen de ser un grup amb personalitats i opinions diverses a un de totalitari que rendeix culte al seu líder.

Passen de ser un grup de gent a formar part d’un règim totalitari obsessionat amb el seu dirigent. Un règim totalitari que només es relaciona amb membres del mateix grup i que es justifica dient que formant part del règim no hi ha discriminació, sinó que tots són iguals.

Arriben a tal punt que, si no penses com ells, t’exclouen i ets el seu adversari. La mentalitat a la qual arriben és: “O estàs amb nosaltres, o hi estàs en contra”.

En conclusió, és una pel·lícula molt completa i útil. Serveix per fer-nos replantejar tot allò que ens envolta i els comportaments humans.

Resultat d'imatges de l'onada pelicula

Comentaris tancats.