ACTUALITAT, Notícies del Barri

Un somni fet realitat

El dia 19 de gener del 2019 es va estrenar al Teatre Joventut de l’Hospitalet el nou projecte El somni de… de Barris en Dansa. Es tracta d’un espectacle de dansa contemporània que aplega més de 100 ballarins amateurs de diversos barris de Barcelona.

Hi col·laboren els conjunts musicals Big Blau Band, Flamenco, Cajón i la Jove Orquestra Simfònica de Les Corts, de la qual formen part alumnes i antics alumnes del nostre institut.

Persones de totes les edats i condicions, des de 3 fins a 85 anys, algunes amb discapacitat, interpreten un seguit d’elaborades coreografies que commouen l’espectador. L’espectacle desprèn naturalitat i reivindicació, i fa realitat el somni d’un món on tothom hi és inclòs.

Aquest projecte aporta a tots els barris un ambient de creació, de bona relació i d’inclusió social. S’ha representat a diferents espais com el Teatre Joventut de l’Hospitalet, el Teatre de Sarrià i el Mercat de les Flors.

La música en directe que acompanya la dansa, interpretada per les agrupacions musicals participants, contribueix a crear una sensació de calidesa i d’autenticitat a l’espectacle.

Impressiona l’espectador la gran quantitat de nens i nenes petits que hi participen, acompanyats d’un dels seus progenitors, principalment mares, i el fet que l’espectacle respecta la seva expressivitat i els seus ritmes.

Entre els mesos de setembre i desembre de 2018, a partir de trobades setmanals, els participants no professionals s’han format i han anat elaborant els fragments de l’espectacle escènic sota la direcció d’Álvaro de la Peña i la companyia Iliacán.

L’experiència finalitza amb la integració conjunta en un espai comú de les diverses parts que s’han assajat a cada barri, i constitueix l’espectacle que es representa durant els mesos de gener i febrer de 2019.

La seva producció és a càrrec de La Caldera Centre de Creació de Dansa i Arts Escèniques, ubicada al Carrer Eugeni d’Ors del nostre barri de Les Corts, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

Joana Pech

Comentaris tancats.